Åpne klubbløp i orientering - koronaspesial

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 19. Apr 2020

Eidsvoll Orienteringslag inviterer til åpne klubbløp i orientering - koronaspesial, med første løp i Styrimarka fra mandag 20 april.

De omfattende smitteverntiltakene gjør at ordinære orienteringsløp ikke kan gjennomføres. Eidsvoll orienteringslag inviterer derfor til modifiserte klubbløp, basert på malen fra den klassiske klubbkarusellen, men med noen tilpasninger for å overholde smittevernbestemmelsene.

Løpene gjennomføres som "egentrening" hvor løypene løpes når som helst innenfor en periode på 14 dager. Løypekart lastes ned og skrives ut fra https://www.eidsvollorientering.no/p/523…/2020-koronaspesial.

Det henger postskjermer i terrenget, men ingen stemplingsenheter. Tidtaking står den enkelte for selv, men vi ber om at resultater innrapporteres.

Vi minner om at det er svært viktig at myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Særlig viktig er følgende:

- Grupper på mer enn 5 personer tillates ikke.
- Avstand mellom personer på under 2 meter tillates ikke.
- Postskjermer må ikke berøres.

All informasjon om klubbløpene finner du på https://www.eidsvollorientering.no/p/523…/2020-koronaspesial

Velkommen til en annerledes o-sesong!



Turorientering og Stolpejakt - hvordan komme i gang

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 6. Apr 2020

Vi er for tiden inne i en spesiell tid der oppfordringer til å ikke samles i større grupper og helst unngå kontakt med andre. Samtidig sier Folkeinstituttet (FHI) at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn.

Norge orienteringsforbund anbefaler i samarbeid med Norges idrettsforbund at klubbene iverksetter og opprettholder sine tilbud knyttet til egenorganisert aktivitet, med flere begrensende tilpasninger for å hindre spredning av smitte.

Turorientering og stolpejakt kan utøves alene eller som familieaktivitet. Det pålegges klubbene å tilrettelegge for berøringsfri registrering av postene. Dette betyr at klippetenger fjernes fra postene og økt bruk av digitale kart fremheves som et viktig tiltak.

Turorientering

I år er det 50. året Eidsvoll orienteringslag arrangerer turorientering. Sesongen vil i år starte allerede i påsken med tre områder, Staviåsen, Tærudåsen og Styrimarka mens resterende områder er tilgjengelig fra mai. Kart med de utlagte postene kan man enten laste ned på turorientering.no eller man kan hente kart i utvalgt butikker i Sundet eller på Råholt.Som en 50 års-gave til alle turorienterere vil alle kartene og turorienteringsposen i år være gratis. Vi oppfordrer og håper flest mulig vil registrere seg på turorientering.no og laste kartene ned og skrive ut selv.


Stolpejakt

Eidsvoll Orienteringslag arrangerer stolpejakt i Eidsvoll. 2020 er tredje sesong, med opplegg på 4 forskjellige kart. Områdene/kartene som blir benytta i 2020 er:

  • - Eidsvollbygningen
  • - Hasler
  • - Styrimarka
  • - Bygdetunet


Fakta

 Hvordan bli med på turorientering:

  1. Registrer deg som bruker på www.turorientering.no
  2. Trykk på finn arrangør, trykk på Eidsvoll Orienteringslag
  3. Trykk på Turer og søk opp ønsket tur/område. Last ned
  4. Skriv ut pdf-filen (kart med poster)
  5. Når du finner posten, skriv opp/ta bilde av bokstavkoden, tre bokstaver
  6. Registrer bokstavkoden på turorientering.no

Hvordan bli med på stolpejakt:

  1. Last ned Stolpejakt-appen fra Google Play eller AppStore
  2. Her vil du kunne søke opp området du vil lete etter stolper
  3. Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:
    1. GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
    2. BLÅ – enkel
    3. RØD – medium
    4. SVART – vanskelig
  1. Registrering av stolpe gjøres ved å scanne QR koden på stolpen. For dette kreves det at du har opprettet en konto
  2. Stolpejakt er et gratistilbud


Turorientering og stolpejakt starter i påsken

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 2. Apr 2020

Med den milde vinteren vi har hatt i år så ligger skogen klar til innrykk fra ivrige postjegere. I løpet av en liten uke har dugnadsånden i o-laget vært stor og vi kan nå tilby både turorientering og stolpejakt i Eidsvoll. 

Vi har fått et stort oppslag i dagens EUB som omhandler dette. Stor takk til Knut Saxhaug og Harald Opsahl som er ansvarlige for hhv turo og stolpejakt som har tilrettelagt og planlagt årets opplegg.

Her er utklipp fra EUB 2.4.2020