Eidsvoll Orienteringslag

Eidsvoll Orienteringslag

TurO veteran Jens Herman

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 31. Mai 2020

Jens Herman Aamodt har deltatt og gjennomført alle de 50 turO-sesongene som er arrangert i Eidsvoll.Dette ble behørig markert i EUB denne uka.


0 Kommentar

Skilt ved skistua

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 23. Mai 2020

Vi har nå endelig fått på plass skilt ved skistua! Etter å ha hatt kontor og lager i skistua til Eidsvoll verk skiklubb siden tidlig 90 tallet er det nå mulig å se at vi hører til her. Etter at styret i vinter bestemte at et skilt var på sin plass har Tom ordnet det praktiske med bestillingen og oppsett av skiltet. Selve skiltet er lagd av Reklamehuset på Råholt. Skiltet er plassert mellom skiklubben og hundeklubben sine skilt ved innkjøringen til stadion.  


0 Kommentar

Tunge løyper i Hasleråsen - nå venter Bergermoen

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 18. Mai 2020

Eidsvoll Orienteringslags andre "koronaspesial" ble arrangert på rykende ferskt kart over Hasleråsen ved Dal. Nybegynnerløypa holdt seg nede på flata, mens både C-, B- og A-løypa gikk oppover i åsen før de avsluttet på flatene. Særlig A-løypa var svært tung med et solid klatrestrekk over toppen. Etter å ha vært oppe i åsen ventet lagt flatere terreng mot slutten.

Kart, resultater mv. ligger på https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial. Her ligger også invitasjon og kart til ny koronaspesial med løyper nord på Bergermoen. På Bergermoen venter et langt flatere terreng enn Hasleråsen.

Koronaspesialene i Hasleråsen var også godt besøkt med drøyt 50 starter. Mange har også lastet opp gpx-filer til LiveLox, dermed er det mulig å studere ulike veivalg. Det kan være lærerik. Nedenfor følger to eksempler.


Veivalg

Strekk 1: Langløypa hadde et meget tungt langstrekk på 610 meter over toppen på Hasleråsen. Hvordan hadde du løst dette strekket? (Veivalg nedenfor.)


Strekk 2: Et annet krevende strekk var felles for A. og B-løypa. Det var et utforstrekk på 478 meter. Hvordan hadde du løst dette strekket? (Veivalg nedenfor.)


Strekk 1: Dette er et meget tungt klatrestrekk som skilte mye fysisk. Det var imidlertid store variasjoner i veivalget også. De raskeste løp omtrent på streken, men flere gikk langt ut til både høyre og venstre. 


Strekk 2: Dette er et utforstrekk hvor rett på alternativet gikk rett over en kolle. Mange valgte derfor å løpe sti rundt kollen til høyre. Noen løp også rundt til venstre via Svinåsen. Den raskeste løp rett på mens den nest raskeste løp rundt til høyre.


0 Kommentar

Stolpejakt på Minnesund

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 11. Mai 2020

Oppdatert 14.04: Stolpe 49 er dessverre ødelagt og påtent. Vi har ingen erstatningsstolpe for dette pt men vil henge opp en plakat på gapahuken med koden på stolpen. De som evt har vært der i dag og ikke fått lest av koden kan legge inn beskjed via Kontakt oss i menyen så vil vi sende koden. 


Eidsvoll o-lag har i samarbeid med Nordre Eidsvoll IL tilgjengeliggjort 10 nye stolper på Stensbykartet på Minnesund. Disse er åpne fra i dag, den 11. mai. Stolpene ligger rundt skistadion til Nordre Eidsvoll samt i skrålia opp mot Mistberget, og lagt ut slik at man kan ta dem i sløyfer. 

Benytt muligheten til å bli bedre kjent i nordbygda, her er det mye flott natur.


Og husk:

Vis respekt for privat eiendom og dyrket mark.

Parker på tilgjengelige P-plasser.

Unngå kjøring mellom stolpene.  

Lokk igjen grinder, ta hensyn og vis forsiktighet ved passering av gjerder.


0 Kommentar

Første koronaspesial en suksess - ny koronaspesial startet

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 4. Mai 2020

Eidsvoll orienteringslags første koronaspesial ble arrangert i Styrimarka fra mandag 20. april til søndag 3. mai. Løpet var en suksess med 54 deltagere og 60 starter!

Det ble registrert 23 deltagere i A-løypa, 15 deltagere i B-løypa, 14 deltagere i C-løypa og 8 deltagere i N-løypa. Det er mange "gamle travere" på resultatlista, men det er gledelig at det også dukker opp noen nye navn! Det setter vi stor pris på.

Løperne ble oppfordret til å laste opp gpx-filer med gps-spor til LiveLox for veivalgsanalyse. Det er gledelig at svært mange av løperne gjorde dette. Det gjør det mulig å sammenlikne veivalg. Bildet viser ulike veivalg fra start til post 1 på A-løypa, og som bildet viser var det flere alternativer.

Kart, resultatliste og lenke til LiveLox finnes på samlesiden om Koronaspesialen, se https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial.

Nå tilbyr vi ny koronaspesial med løyper på nytt kart over Hasleråsen. Vi tilbyr som vanlig 4 løper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene er tilgjengelig fra mandag 4. mai til søndag 17. mai. Det henger postskjermer i terrenget, men ingen stemplingsenheter. Tidtaking står den enkelte for selv, men vi ønsker at resultater, som ikke er offentlig tilgjengelig via LiveLox eller UsynligO, innrapporteres.

Invitasjon, kart og lenke til LiveLox er tilgjengelig på vår samleside om Koronaspesialen, se https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial.

Vi minner om at det er fortsatt er svært viktig at myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. 

Vi ønsker alle velkommen til Eidsvoll OLs åpne klubbløp i orientering 2020 – koronaspesial løp 2!


0 Kommentar

Flytting av stolper ifm stolpejakten

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 3. Mai 2020

Vi gjør oppmerksom på at enkelte stolper er flyttet på kartene ved Eidsvollbygningen og Bygdetunet av forskjellige årsaker.

Stolpejaktappen er oppdatert med ny plassering men for de som har lastet ned kartene før stolpene ble flyttet vil fortsatt gammel plassering synes. For å få oppdatert med ny plassering må kartet slettes og lastes inn på telefonen på nytt igjen.


Hilsen

Eidsvoll o-lag 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline