Minneord Per Aas

Postet av Eidsvoll OL den 24. Feb 2021

Det var med sorg vi mottok beskjeden om at Per Kristian Aas var død. Han sovnet stille inn fredag 12. februar  i sitt hjem på Opsahl i Eidsvoll. Per ble bare 71 år. O-sporten sto han nær, det var hans idrett. Og i det siste året kom dette mer og mer  tydelig frem. Han visste vel at han hadde  litt dårlig med tid. Men han arrangerte 3  o-løp i fjor vinter ,synfarte kart , satte ut poster til turorientering og satte ut stolper til stolpejakten samt deltok i karusell og kretsløp. Han arrangerte Kraftløpet i slutten av september med over 50 deltakere. Han var løypelegger, satte ut alle postene og var teknisk arrangør og Inger Beate sto for bevertningen. Blant deltakerne var 8 fra hans egen familie.  Barn, svigerbarn og barnebarn. Flest deltakere var det fra vår lokale klubb Eidsvoll O-lag. Og som en av deltakerne har uttrykt det nå i ettertid .Det var en god dag og et fint Kraftløp der Per tok seg tid til å prate med alle om løpet og løypene. Bildet over er fra løpet.

Eidsvoll O-lag ble startet i 1960 og Per har vært medlem i nesten alle de årene. Han fikk tidlig tillitsverv i EOL. I 1966,17 år gammel ble han valgt til sekretær. På 80 tallet var han en årrekke leder av kartkomiteen. Og det er på kartfronten og som løypelegger han har bidratt mest.   I 1969 arrangerte Eidsvoll O-lag  NM senior i orientering. Per var her løypelegger. I presseomtaler etter løpet var det mye ros og heder til arrangøren. Den unge løypeleggeren Per Aas fikk mye ros for sitt arbeid.» Løypa var krevende, men kartet var samtidig førsteklasses og full av detaljer. Terrenget innbød til stor fart ,men postene var smart lagt opp slik at full konsentrasjon måtte til fra løpenes side». Og senere ble det en rekke løypelegger oppdrag i både små og stor løp. Han var også speaker i en årrekke på våre nasjonale løp. I 1994 ble Raumar stiftet. Per deltok her aktiv med i den formelle organiseringen av lover og regler.

Som aktiv ble det en 5. plass i junior NM 68 og 3. plass stafett junior 1968 samt 7.plass i stafett senior 1970. Per løp O-løp i nesten 60 år. En mengde karusell løp og nasjonale løp. O-løp i inn og utland.

Per var en sann o-venn. Vi minnes alle gode stunder og hedrer en ekte o-løper.

For Eidsvoll O-lag

Lars Saxhaug


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.